Senaste inläggen

Av utomjording - 7 januari 2011 17:07

Det är fredag men känns som tisdag.
Det är svårt att ta sig fram på igensnöade gång- och cykelvägar.
Det är klämdag för vissa, betyder det att gymmet är stängt när jag kommer dit?
Det ligger många saker på mitt golv, men de ligger väl bra där.
Det är mycket som ska hinnas med.
Det är allt jag vet just nu.

Av utomjording - 3 januari 2011 15:30

En reporter på Örnsköldsviks Allehanda granskar en skånsk fastighetskungs affärer. Reportern vill ha en kommentar från fastighetskungen. För att få tag på honom ringer reportern till fastighetskungens affärsbekanta och ber om hans nummer. Till slut har reportern fastighetskungen på tråden. Samtalet som följer blir kanske ett av de mest underhållande samtal någonsin mellan en skåning och en norrlänning.


Lyssna på samtalet.

Av utomjording - 1 januari 2011 19:00

... och i Hongkong samlades nyfikna runt en holländsk man som firade in det nya året med att ställa sig naken i is i 50 minuter för att påminna om den globala uppvärmningen.


Den informationen, i kombination med bilderna på den iskalle mannen i fråga, fick mig att haja till när jag kollade på Aftonbladets webb-tv-inslag om nyårsfirandet runt om i världen.


Inte för att jag är någon expert på sådana demonstrationer, men nog känns det väl som att han snarare påminner åskådarna om den globala nedkylningen? Nästa nyårsafton kanske han bör överväga att slå rekord i bastubad eller varför inte ta en långpromenad på glödande kol. Det skulle åtminstone få mig att tänka mer på värme än kyla.

Av utomjording - 30 december 2010 01:45

Det finns få språkliga grejer som stör mig lika mycket som felaktig användning av semikolon. Detta kanske det svåraste av skiljetecken. Ett semikolon kan man inte stoppa in i texten hipp som happ. Det kräver eftertanke. Av någon anledning verkar många sportjournalister ha en förkärlek för just semikolon. Det är semikolon i tid och otid. Det är semikolon där det utan minsta tvekan borde vara kolon. Kanske har de läst för mycket Strindberg. Han använde också semikolon på ett besynnerligt sätt.


Vad mer, efter denna diss av sportjournalister och "Ågust"? Jo, Språkrådet har presenterat 2010 års nyordslista. När jag tittar i kristallkulan tror jag att följande nya ord har störst chans att leva vidare i det allmänna medvetandet respektive kommer att vara bortglömda fortare än någon hinner säga interpunktion:


Bästa nyorden 2010

Facebooka/fejsbooka - skriva på Facebook.

Kaffeflicka - ny betydelse: ung kvinna som bjuds in ”som något sött till kaffet” på en herrmiddag [aktuellt i samband med skandalboken om kungen].

App - program som laddas ned från nätet till en mobiltelefon [efter engelskan, av application].


Sämsta nyorden 2010

Bjästa - ta parti för en förövare av ett brott och mobba offret [efter en händelse i Bjästa, där många ställde upp och stödde en våldtäktsman och mobbade offret].

Guldomat - automat som växlar pengar till guldstycken.

Asktåg - extratåg som sattes in för att kompensera flygstoppet efter vulkanutbrottet på Island.

Av utomjording - 28 december 2010 02:30

Mauro & Pluras kök var ett sevärt program som gick på TV8 i våras. Inte för att jag tittade så mycket på själva matlagningen. Men gästerna och diskussionerna var intressanta och underhållande. Och så dracks det en del. Vissa drack tydligen mer än andra. Håkan Hellström avslöjar intressanta detaljer om premiärprogrammet, där han var gäst, i en intervju med Expressen:


- Men Mauro Scocco var ju så full... Han hade börjat dricka redan på morgonen, för att han var så nervös. Starksprit! Han var så berusad när vi kom att det var pinsamt. Han är världens roligaste person, men han var så ohövlig mot Lena Philipsson i det programmet att jag fick säga till honom flera gånger. Det var kaos.


Det här programmet måste ses igen... Vilken tur att det ligger kvar på TV8 Play!

Av utomjording - 16 december 2010 18:45

Var planerar ni att befinna er söndagen den 5 juni 2011? Själv hoppas jag verkligen kunna bänka mig i Globen den dagen, för där händer någonting som inte hänt i Sverige på över ett decennium: Jerry Seinfeld uppträder!


Det är Raw Comedy Club med Mårten Andersson i spetsen som har lyckats boka in den amerikanske komikern. Han har ju inte gjort så mycket väsen av sig under 00-talet, den gode Jerry, men nu verkar han vara tillbaka på allvar. Det här kan bli riktigt coolt.

Av utomjording - 14 december 2010 17:15

Veckans avsnitt av Böda camping på Kanal 5, det sjunde i ordningen, var en riktig höjdare om ni frågar mig. De sköna citaten stod som spön i backen. Några smakprov:


- 11.00 ska man vakna. Annars blir det släckarn.

Snubbe som väcker sina sjusovande barn med brandsläckare.


- Gunnel och jag har känt varandra i snart 40 år, och hon är helt underbar. Ibland kan jag bli så förbannad på henne så att jag kan strypa henne, och ibland kan hon bli så förbannad på mig så att hon ska strypa mig. Och så gör vi det, vi stryper varandra, och sedan är det bra igen. Det är väl härligt?

Loppisdam 1 berättar om sin relation till loppisdam 2.


- Man brukar säga i Kalmar att man lägger luggen en gång extra för att få till rätta känslan.

Festprisse med stenkoll på frisyren.

Av utomjording - 10 december 2010 23:30

And don't forget who's taking you home
or in whose arms you're gonna be
so darling, save the last dance for me


En något manschauvinistisk låttext jag kom att tänka på i duschen. Men den är ju sann. Man sparar den sista dansen till den man verkligen bryr sig om. Och så kom jag att tänka på en dikt jag skrev förra hösten. Tamigfan något av det vackraste jag skrivit sedan jag konfirmerade mig.


Liebling

Ge mig en autobahn
från hjärterot till tunga
för jag vill kunna säga
allt som inte fick plats
allt som körde i diket
på den här grusvägen.

Ge mig ett tangentbord
helt utan skiljetecken
för jag är Europa
för du är Jupiter
och vi graviterar så nära
en stjärnklar lördagskväll.

Ge mig inte mindre
ge mig så mycket mer
precis som i reklamen
precis som i utopin
för jag undrar vem
som ska bli först med
att skriva älskling i ett sms.

Omröstning

Är blogg det nya twitter?
 Ja
 Nej
 Kanske

Fråga mig

26 besvarade frågor

Mina låtar

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se