Senaste inläggen

Av utomjording - 7 december 2010 14:57

Varför är en av två rulltrappor ur funktion på vintern?


1. Det är grus i maskineriet.

X. Folkhälsoinstitutet vill att vi motionerar mera.

2. Rulltrappsreparatörerna demonstrerar, rulltrappsreparatörerna har fått nog.

Av utomjording - 5 december 2010 04:30

Här sitter jag och lyssnar på Cornelis och tänker på en episod jag upplevde förra helgen. Jag har tänkt på hur jag ska beskriva den poetiskt men det vetefan. Det får bli bloggetiskt istället. Klockan närmar sig fem på morgonen och centralstationen närmar sig öppningsdags. Vi är ett antal människor som står och väntar i en tunnel på att Sesame ska öppna sig. Några meter framför mig står en kille och en tjej, de är runt 20. Hon verkar upprörd, han verkar så där apatisk som killar kan verka men egentligen inte är. Vi har känslor, tro det eller ej.


Du betyder ju allt för mig.


I den här historien förekommer ingen kroppskontakt, inga kramar. Jag står och tänker att fan, din jävla idiot, krama henne nu. Men det händer inte. Han verkar oberörd när hon står på sina höga klackar och försöker få honom att förstå att hon inte kunde hålla hans tempo. Tydligen hade han rusat iväg av någon anledning i Stockholmsnatten och hon hade rusat efter så gott hon kunnat på sina höga klackar men det gick så där.


Jag är så gott som säker på att detta par emanerar från Norrland, detta vidsträckta begrepp. Han säger knappt ett knyst men hon talar med en omisskännlig norrländsk dialekt. Hon är så ledsen, han står som förstenad. Jag föreställer mig att de kommit hit till huvudstaden denna lönehelg för att festa till det ordentligt. Varför rusade han iväg, steg huvudstadens berusning honom åt huvudet?


Nu ska de åka hemåt igen, tåget går tidigt på morgonen. Men inget är sig likt. Hon kom hit som Miss Norrland, han var hennes Prince Charming som alltid skulle stå vid hennes sida. Nu är allting förstört. Denna huvudstad som kräver offer. De borde ha stannat i sin småstad utan Stureplan och 7-Eleven och lockelser som kan få vem som helst att tappa fotfästet.


Finns här någon som har hittat en själ?
Var då så vänlig och behandla den väl!
Handskas med den som den var gjord av porslin!
Var god och ta det vackert, för det kan vara min!

Av utomjording - 4 december 2010 03:15

Här sitter jag som en fjäril i natten och lyssnar på B-sidor 95-00, cd 2. Rödljus II har just tonat ut, och nu sjunger Jocke: De vill verkligen ha mig kvar, de vill verkligen ha mig här, en helt ny karriär.


Ibland känns allt så meningslöst. När kylan tränger på och himlens alla stjärnor är kikarsikten som har mig på kornet. Och så ögonblicken av värme. När lagarna om tid och rum upphävs.


Tala om vem du är denna gången

Vem tror du att du är denna gången

Tala om vem du är denna gången

Vem tror du att du är i den här sången

Av utomjording - 2 december 2010 18:15

Bisarr historia med 88-åringen som dog i sin bostad och hittades först ett år senare. Sådant händer i och för sig då och då. Men ett helt år? Mannen hade ingen hemtjänst, hyran kom in som den skulle och grannarna visste inte ens att det bodde någon i lägenheten.


En undersökning av bostaden gav vid handen att mannen sannolikt legat död sedan den 22 november förra året. Det datumet fanns nämligen på en adresslapp som var fäst på en ouppackad resväska.


Jag undrar vilket resmålet var.


Av utomjording - 1 december 2010 10:00

Om jag sa att jag varit vaken hela natten, skulle ni tro mig?

Jag hör frågan eka i rummet: Varför då, varför då?
Det är bara tiden som går, skrev Bodil Malmsten.
Verkligen. Svisch-svisch-svisch!

GMT spelar inte längre någon roll.

Inte i ett rymdepos.

Och man har varit vaken hela natten.

Av utomjording - 27 november 2010 15:45

I need a change of skin. Eller i alla fall en haircut. Man får nöja sig med det lilla, och ibland är det lilla gott nog. Julen närmar sig med stormsteg och året byts inom kort ut mot ett annat, ett bättre eller sämre? Osorterade tankar tar sina egna vägar, känner en stark motvilja inför att gå i andras fotspår, vill göra sina egna. Förstår du? Vår strävan efter att bli förstådda, bekräftade. Ständigt dessa frågetecken i slutet på meningar för att få ett "ja, precis" eller "absolut, så är det". Allt är naturens fel. Den allsmäktige eller frånvarande guden som gjort oss till flockdjur för att vi ska överleva när snön faller och lite värme kan göra hela skillnaden.


You walk me through the park where all the dark spots lit by snow
You talk me through my part as if you're starring the show
I hate you 'cause of the way these Gotham snowflakes lick your hair
I hate you 'cause I need you, 'cause I know that you don’t care
You remind me I’m no longer young

Av utomjording - 25 november 2010 17:00

- Jag sa ju att det inte skulle bli något sex i studion i kväll.

- Jamen, inte...

- Och du liksom, du tror inte att jag menar allvar. Vem tror du att jag är, va?

- Du är, och förblir, det lilla äcklet. Punkt slut.Så kan det gå om man heter Gert Fylking och har bjudit in en porrstjärna och hennes pojkvän att kopulera i Rix FM:s radiostudio en onsdagskväll. Chefen tyckte annorlunda och hade för säkerhets skull själv ringt till damen i fråga och sagt att hon inte behövde komma (eh, inte ta sig till studion alltså). Han hade även sagt till vakten att inte släppa in henne. Gert blev inte glad.


Rolig radio blev det i vilket fall. Sedan tror jag väl inte att Fylking var så ovetande om att sexet skulle utebli som han lät påskina. Men för dramaturgins skull var det förstås bättre att ge radiolyssnarna beskedet enligt den här metoden (vissa som kommenterat på Youtube tror till och med att både Gert och chefen läser ur ett manus när de bråkar):

1. Inled sändningen med att berätta om hur mysigt du gjort det i studion inför kvällens stora tilldragelse. Konstatera förvånat att porrstjärnan ännu inte finns på plats. På grund av trafikkaoset i snöovädret kanske?

2. Ring upp porrstjärnan och fråga var hon är. Låt henne berätta att hon är hemma eftersom radiostationens chef förbjudit henne att komma till studion.

3. Ring upp chefen och skäll ut honom.

Av utomjording - 25 november 2010 14:45

Efter sju sorger och åtta bedrövelser: Filip och Fredrik är tillbaka med ett program med potential! "Lite sällskap" var inte mycket att hänga i julgranen och årets säsong av "Vem kan slå Filip och Fredrik?" har jag inte ens bemödat mig om att titta på.


Alla snedsteg under 2010 kan vara förlåtna om grabbarnas nyårsprogram blir så bra som det utlovas:


Glöm Greven och betjänten, Ivanhoe och Agnetas nyårskarameller. Lagom in i det nya året bjuder Kanal 5 på ett stjärnspäckat nyårsprogram.


I två timmar sammanfattar Filip och Fredrik året 2010 med hjälp av kända gäster som Håkan Hellström, Henrik Dorsin, Maria Montazami, Robyn, Christer Sandelin, Ola-Conny från Ullared, Hans-Göran från Lite Sällskap och Andreas Kleerup.


När jag först läste om programmet på Kanal 5:s text-tv trodde jag att det skulle sändas på nyårsafton, men så är inte fallet. Sändningstid är onsdag den 5 januari. Vilket nog är lika så bra. Jag har en känsla av att jag skulle ha missat större delen av programmet om det hade sänts på nyårsafton. En vanlig tråkig onsdag däremot, när alla julklapparna är öppnade och nyårsraketerna uppskjutna, då kan det behövas en nyårskaramell signerad Filip och Fredrik.

Omröstning

Är blogg det nya twitter?
 Ja
 Nej
 Kanske

Fråga mig

26 besvarade frågor

Mina låtar

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se