Senaste inläggen

Av utomjording - 13 maj 2011 03:00

Eric Saade. The man, the myth, the legend. Han rodde hem en finalplats i Eurovision Song Contest. Gick rakt genom rutan. Knullade, som man säger, med kameran. Tog sig in i folks vardagsrum.


Inte bara i Sverige.

Inte bara i Europa.


Eric. Saade. Älskades. Av. Hela. Världen.


Jovisst. Se själva vad Expressen skriver om ni inte tror mig:

"Det tog bara ett par minuter innan Saade var den sjätte mest omtalade på Twitter i hela världen."


Okej. Här har vi då en svensk sångare som enligt Expressen är den sjätte mest omtalade på Twitter i hela världen. Vilka tweets väljer tidningen då för att illustrera detta smått otroliga faktum? Något från Kina, något från USA, något från Australien kanske? Näppeligen. Men åtminstone något från ett annat europeiskt land än Sverige? Nähä, inte det heller.


Håll i er. Krama en kudde. Täck ögonen med händerna och titta försiktigt fram mellan två fingrar. Här är världsmedborgarna som får representera hela världens twittrande om vår guldgosse:


- Eric was fantastic! twittrar Nanne Grönvall.

- Yes Eric! So should a slipsten be dragged! skriver Malena Ernman.

Av utomjording - 6 maj 2011 23:15

Ligger i soffan och lyssnar på Gustaf som sjunger och spelar gitarr över msn... The answer my friend is blowing in the wind, the answer is blowing in the wind... Han har sjungit Dylan, Springsteen, Krunegård, Peace of mind... Sämre kan man ha det på en fredagskväll. Det är alldeles mörkt i min boning men från ett par datorhögtalare lyser och gnistrar det när en rocker tar ton. The love you bring won't mean a thing unless you sing, sing, sing.

Av utomjording - 4 maj 2011 16:18

Dagens läskigaste nyhet hittade jag på TV4:s text-tv:


Ser du en humleliknande fluga som hovrar framför ansiktet? Vifta bort den eller spring så fort du kan. "Humlan" kan vara älgens nässtyng - en parasitfluga som av misstag sprutar in larver i dina ögon när den tror att du är en älg.


Flugan fanns tidigare främst i norra Sverige, men nu sprids den söderut. Jag som tycker att vanliga flugor och myggor kan vara jobbiga nog - nu ska man också tampas med flugor som sprutar in larver i ögonen!  


Förresten är det epic fail-varning på den där flugan. Den ger sig på människor eftersom den tycker att våra ögon med sin utåtstående form liknar älgarnas näsborrar.   

Av utomjording - 30 april 2011 03:45

Tidningar och nyhetsbyråer hyrde in läppläsare för att tyda vad William och Kate och den övriga kungafamiljen sa till varandra under fredagens bröllop i London. Och så var det mesta, för att inte säga allting, som kom över deras läppar totalt intetsägande. "Är du okej?"


Jag vet inte vilken reklamslogan som passar bäst för att beskriva nästa kuriositet, "Plötsligt händer det" eller kanske "När du får oväntat besök". Vad det handlar om är Fredrik Reinfeldts problem med brödrostar och hissar. När statsministern rostar bröd hemma i Sagerska palatset kommer brandkåren, när han åker hiss fastnar han och kommer för sent till viktiga utlandsresor. Nu ska huset renoveras för 15 miljoner (och givetvis inte bara på grund av brödrost- och hissproblemen).


Epic fail - där har vi den gemensamma nämnaren, de magiska orden som binder samman två till synes separata händelser och skapar ett sammanhang, en kontext, en slutsats. Några frågor på det?

Av utomjording - 23 april 2011 22:00

Svart humor, Monty Python and the holy grail, A fish called Wanda... Här kommer ett lite längre klipp med John Cleese från showen i Stockholm. Trogna läsare kan hoppa över de sista tre minuterna.


Av utomjording - 22 april 2011 08:00

Missade ni John Cleeses show i Stockholm? Don't worry, be happy. Här kommer ett klipp från Cirkus där Cleese snackar om sin mamma.  


Av utomjording - 18 april 2011 22:30

Dalai Lama var i Sverige i veckan. En enda journalist fick göra en tv-intervju med honom. Och den journalisten var... Malou von Sivers! Det var väl kul för henne, men problemet med Malou von Sivers är att hon inte är en journalist när hon intervjuar Dalai Lama. Hon är hans underdånige lärjunge.


Att hon kallar honom för "your holyness" kan jag eventuellt köpa, det verkar vara någon form av tradition, men det värsta är att hon inte ställer en enda kritisk fråga till denne man.


Visserligen tar Malou von Sivers upp frågan om att Dalai Lama ska avgå som politisk ledare, men det gör hon genom att ifrågasätta om det verkligen går att skilja på den religiösa och politiska makten. Efter att laman förklarat varför han inte längre vill vara både politisk och religiös ledare kommer det absoluta crescendot i Malous smörande, ögonblicket när hela hon förvandlas till ett paket Bregott. Spola fram till 12.00 i intervjun och lyssna själva.


Dalai Lama: Political responsibility carried by a spiritual leader, that's a fault. Out of dated. Or kings ruling their country...

Malou von Sivers: But it has been very successful with your holyness. It has been successful!


Det finns väl bara ett sätt att sammanfatta denna så kallade intervju: ridå! En ödmjuk undran förresten till ers helighet Malou von Sivers: Anser ni att ärkebiskopen även borde vara statsminister i Sverige? För det går ju inte att skilja på den religiösa och politiska makten...

Av utomjording - 15 april 2011 01:00

Nu börjar det bli dags att ladda upp inför John Cleeses Sverigebesök nästa vecka då Monty Python-legendaren gör inte mindre än tre föreställningar på Cirkus i Stockholm. På Kentforumet laddas det redan för fullt...


Sorrow: Er du redo for litt Cleese på onsdag? Jeg er! Veldig!


Oktjabrj: Tror inte det blir något för mig. Roligt låter det i alla fall


Sorrow: Naaa.. da så. Da slipper jeg å dele utomjording med deg


Oktjabrj: Du menar som den svarte riddaren i Holy grail?


Sorrow: Noe sånt. Hahaha! En arm til deg og en arm til meg, et bein til meg, et bein til deg.. ..stakkars utomjording!


Oktjabrj: Ja, just det.


Sorrow: Fast, hvem skal ha resten, når armer og bein er fordelt, altså?


Oktjabrj: Vi får väl fråga honom ; )

Omröstning

Är blogg det nya twitter?
 Ja
 Nej
 Kanske

Fråga mig

26 besvarade frågor

Mina låtar

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se