Senaste inläggen

Av utomjording - 1 mars 2011 14:45

Otto Sjöberg.Vad tänker ni på när jag skriver detta namn?

Vilken bild ser ni framför er?


* * *Jag vågar sätta mina sista sekiner på att en specifik bild poppar upp på era näthinnor, den klassiska Otto Sjöberg-bilden som används om och om igen. Vad artikeln handlar om har mindre betydelse. Nu ska han visst starta eget.


* * *


Bilden där han ser ut som ett jagat villebråd, som en person som haft något fuffens för sig och nu måste fly från blodtörstiga fotografer som smäller av blixt efter blixt rakt in i hans uppspärrade ögon, den bilden tycks aldrig bli inaktuell.


* * *

Mina damer och herrar, jag ger er Otto Sjöberg-bilden:


 


Av utomjording - 1 mars 2011 01:45

- Tjena, hur är det?

- Jag känner mig lite nere.

- Har det hänt något?

- Nä, men du vet, jag är ju 46 år.

- Ja, vadå då?

- Det är bevisat nu att man är som minst lycklig vid 46.

- Åh fan.

- Men det blir bättre sedan, säger de.

- Så du har inte gett upp hoppet om framtiden?

- Nej, snart fyller jag ju 47 och då ska jag äntligen leva loppan!

Av utomjording - 28 februari 2011 15:30

Det finns en underbar maskin
som tar oss upp och ner
och ner och upp
och upp och ner igen!

Där får man planka som man vill
Man kommer in och ut
och ut och in
och in och ut igen!

Tripp trapp robot
Jag är en robot i en trappa
När jag rör mig står jag still

Upp och ner och ner och upp
och upp och ner igen!

Tripp trapp robot
Jag är en robot i en trappa
När jag rör mig står jag still

Oh yeah!
Oh yeah!
Oh yeah!
Oh yeah!
Oh yeah!

Av utomjording - 25 februari 2011 23:00

Det är söndagen den 27 februari. Det blev visst sent i går. Jag har ett vagt minne av att någon tyckte att det var dags att tänka på refrängen, men den invändningen viftade jag bort som en irriterande fluga och beställde in ännu en Staropramen, eller en Falcon, eller en Carlsberg, eller... Äh, who cares, vad mig anbelangar kan det ha varit en fulöl filtrerad genom en skitig strumpa, det var lördagskväll, det var fest, det var klackarna i taket, det fanns ingen morgondag.


Nu ligger jag här och mår som en räv med skabb. Kläderna från i går har jag fortfarande på mig, det luktar inte nyponros i min mun och jag vågar inte ens tänka på hur mycket pengar jag spenderade på "en stor stark" och "någon bra drink" och "nu är jag så full att jag kan dricka vad som helst" i går kväll.


Då finns det ingen som tar en, man är kung, kung, kung i baren, det är något som man verkligen vet, den 25:e smäller det. Jag har ett vagt minne av att det var så jag tänkte i stridens hetta. Även om det var den 26:e och inte den 25:e. Men pengarna hade trillat in på kontot, jag var glad, det fanns ingen morgondag, det fanns bara här och nu. Och visst hade jag kul? Jo, visst hade jag kul. Ovanför mitt huvud snurrade stjärnorna, jag beundrade dem, jag var en del av dem. Sedan minns jag inget mer.

Av utomjording - 24 februari 2011 17:45

Hoppsansa! Jag har varit lite bissi de senaste dagarna, men nu gäller det att ni huker er i bänkera göbber och kärringer, för nu ladder jag om. Det är ju torsdag och allting. Ett nytt avsnitt av den där reseserien jag alltid tjatar om sänds i tv-burken. Helgen närmar sig. Ännu en djupfryst dag är avverkad. Och den ena efter den andra geniala melodin läggs upp på mitt absoluta favoritljudmoln. Gustaf heter mannen som skriver, komponerar och spelar in alla dessa ack så deppiga låtar. Och som Kentgurusarna har lärt oss: Deppigt betyder bra! Så skruva nu upp volymen på era elektrifierade skrivmaskiner, kasta er ut från fem tusen meter och landa mjukt på GustafBergvall's sounds on SoundCloud.

Av utomjording - 20 februari 2011 20:15

Att vara en gubbe. Visst verkar det lite mysigt ändå? Man kan slå av på takten, odla ett fylligt skägg, bli en klok mentor som delar med sig av sina erfarenheter till ungtuppar, fisa på offentlig plats... Och om man skulle bli föreslagen till ett ansträngande jobb, ja då skrockar man bara lite och säger som Leif Pagrotsky:

– Ett långskott. Det är inget som en vettig människa kan önska sig, säger han om partiledarposten och konstaterar att oddsen visst låg på 25 gånger pengarna.

Av utomjording - 19 februari 2011 15:30

Det finns en del felstavade ord som är extra irriterande att läsa. Alla kan stava fel, även jag, det handlar inte om det. Men när en felstavning sätts i system och överskuggar den korrekta stavningen, då tycker jag att vi har ett problem.


Som när folk lägger "både och" i den ena vågskålen och "både ock" i den andra. Gnuggar geniknölarna en stund och sedan bestämmer sig för att "både ock" ser bäst ut, så måste det vara, för sjuttsingen, det kör vi på. Helt utan logiska argument. Det är då man vill slita orden ur människornas händer och omhänderta dem enligt lagen om vård av bokstäver (lvb).


Ingen tycker att en trafikpolis som hindrar en rattfull dåre från att köra på andra bilister eller fotgängare är en jobbig jäkel. Med språkpoliser är det annorlunda. Genast känner sig folk förnärmade. Bara man förstår varandra kvittar det väl hur man stavar? Kom inte här och peta i detaljer. Släpp stavningen fri, det är vår! Och det löjligaste argumentet av dem alla: Självklart vet jag hur det där ordet stavas, jag råkade bara skriva fel fem miljoner gånger.


Till er som argumenterar på det sättet vill jag säga: Nej, det kvittar inte hur man stavar. Nej, jag och andra språkpoliser kommer inte att sluta peta i detaljer. Nej, stavningen ska inte släppas fri. Nej, du visste inte hur det där ordet stavas, i så fall hade du inte skrivit fel fem miljoner gånger. Dina bokstäver är för övrigt omhändertagna enligt lvb. Inte för att vara elak mot dig, utan för att göra dig en tjänst. Du får dem tillbaka om du lovar att vända dig till Språkrådets frågelåda varje gång du undrar om det heter "både och" eller "både ock". Okej?

Av utomjording - 18 februari 2011 22:45

Konungariket Sverige producerar varje dag en försvarlig mängd nyheter om både det ena och det andra. Nu tänkte jag bjuda mina bloggläsare på en liten genomgång av senaste nytt med tillhörande analys och kommentarer.


* * *


Snart är vi 9,5 miljoner svenskar. Shit, hur gick detta till? Jag är oskyldig!


* * *


Kräk-Eva har tröttnat på karlar. Shit, hur gick detta till? Jag är oskyldig!


* * *


En kille fick ligga varje dag i ett år. Shit, hur gick detta till? Jag är oskyldig!


* * *


I kväll får Björn sin Edvard. Shit, hur gick detta till? Jag är oskyldig!


* * *


Älgen Daniel är död. Men älgen Victoria väntar tillökning. Shit hur gick detta till? Jag är oskyldig!

Omröstning

Är blogg det nya twitter?
 Ja
 Nej
 Kanske

Fråga mig

26 besvarade frågor

Mina låtar

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se