Senaste inläggen

Av utomjording - 8 februari 2011 17:15
"Kanske nu när jag har mera kändisskap bakom mig att jag kan skriva ett personligt brev till de vuxna i mina lägenheter och säga att det är väldigt viktigt att vuxna inte stänger in sig och kokar mat och tittar på sina såpoperor från respektive länder."

Så svarar Wonna I De Jong, känd från SVT:s "Jakten på lyckan" och Kanal 5:s "Den hemlige miljonären", på frågan om hon planerar några förändringar i de fastigheter hon äger (läs Expressens artiklar här och här).


 


Hyresgästerna klagar på mögliga badrum, trasiga spisar och läckande vattenkranar. Men Wonna I De Jong verkar mer bekymrad över att hyresgästerna inte leker tillräckligt mycket med sina barn.


Wonna, jag har en newsflash till dig! Barnuppfostran ingår inte i en hyresvärds uppdrag. Snacka om att det så kallade kändisskapet har stigit dig åt huvudet. Vad sägs om att se till att lägenheterna blir renoverade istället för att sitta och skriva brev om att det är bättre att leka med barnen än att "koka mat och titta på såpoperor"?

Av utomjording - 7 februari 2011 14:00

Jag har trevliga nyheter att förtälja! Det blir en andra säsong av "En idiot på resa" eller "An Idiot Abroad" som reseprogrammet med Karl Pilkington heter i original.

Så här skriver producenten Ricky Gervais på sin blogg:

"So you may have read that we are doing another series of An Idiot Abroad. This is true."


 


Han avslöjar också att serien kommer att få undertiteln "The Bucket List" (på svenska blir det väl en lista över saker att göra innan man dör):

"Started planning "An Idiot Abroad: The Bucket List" today. I can't tell you any of the details in case Karl reads this blog or it gets reported anywhere, but one idea made me and Steve laugh for about an hour."


Great news, som sagt! Nu får vi bara hoppas att SVT köper in även den andra säsongen av serien.

Av utomjording - 7 februari 2011 01:45

Natten har kopplat ett grepp, en halvnelson eller vad det heter, men jag känner mig ändå upprymd på något vis. Jag har gett mig själv en utmaning: blixtblogga! Fem minuter, längre får det inte ta! Nyss såg jag ett avsnitt av "Felix stör en ingenjör" på TV4 Play. Han hälsade på en kvinnlig ingenjör i Namibia, åkte sandboard, kollade på elanläggningar, åkte skylift, såna saker. Han har ett liten släng av Tourettes, Felix, eller hur? Skämskudde ibland. Nu lyssnar jag på Glasvegas som sjunger "take my hand" och det låter inte helt fel. Sträck ut din hand och bygg en mänsklig bro. Se där, lite Lasse Berghagen. Fast nej, jag tänker snarare på Beatles och "I wanna hold your hand". Nu är tiden ute, hej då.

Av utomjording - 6 februari 2011 09:00

Som en åklagare vecklade jag ut min indiciekedja: frekvent bloggande, John Cleese, Humorens Beatles, Google. Därmed fick den plötsliga anstormningen av besökare till min blogg den 28 januari sin förklaring.


Men tänkte ni på att det fanns en lucka i resonemanget?


Ingenting kunde egentligen förklara varför 86 besökare valde att läsa bloggen just den 28 januari. Inlägget om John Cleeses turnéannons skrevs ju 16 dagar tidigare. Det var helt klart indiciekedjans svagaste länk.


     


Men nu ska ni få höra. Om jag lägger till Filip & Fredrik i denna indiciekedja så ökar hållfastheten markant. För gissa vad F&F pratade om i sin podcast samma dag som min blogg invaderades av 86 besökare? Just det, John Cleeses turnéannons med formuleringen "Humorens Beatles"!


Case closed, eller vad säger ni?

Av utomjording - 5 februari 2011 09:45

Norra Brunn såg lite annorlunda ut (speglarna på väggen var borttagna) men Peter Wahlbeck körde samma skämt som 1995. Nej, jag skämtar inte! Han drog skämtet om att det är kul att vara standup comedian men att det verkar ännu roligare att vara nakenmodellsfotograf, visserligen i en något annan tappning än för 16 år sedan.


Men satan vad skicklig han är, Peter Wahlbeck. Han vet exakt vilka knappar han ska trycka på för att få publiken att skratta. Och han drog inte bara gamla skämt, utan snackade även om till exempel Ingvar Kamprad och de 100 miljarder som Ikeagrundaren gömt undan i en stiftelse i Liechtenstein.


What else? Pontus Enhörning var sjuk och ersattes av två andra komiker. Den ene, som jag inte minns namnet på, var rätt skicklig på att imitera eller snarare parodiera kungen och Victoria. Den andre komikern var Paul del Valle, känd som Mytomanen på youtube.


Norra Brunn skulle jag gärna besöka igen. Men smakar det så kostar det. 120 spänn för en ståplats plus 20 spänn i garderobsavgift. Då ska det ska vara en komiker i klass med Peter Wahlbeck för att jag ska vara villig att öppna plånboken. Annars håller jag mig nog till gratisklubbar med mindre etablerade komiker, främst Big Ben på Södermalm.

Av utomjording - 4 februari 2011 09:00

"Nä, just det, om standup comedian var det jag skulle snacka, om hur det är att vara standup comedian då, och det är kul att vara standup comedian, det kan ju inte finnas nästan något bättre jobb i hela världen än att vara standup comedian."

Peter Wahlbeck i tv-programmet Släng dig i brunnen 1995. Han inleder med att stjäla en kyss av en dam i publiken och avslutar med att snacka om tuffa killar med dykarklocka. När jag var liten var det ju Släng dig i brunnen från Norra Brunn i Stockholm som var standup comedy. Så mycket annat fanns inte att tillgå.


Numera kan man titta på Ricky Gervais på youtube, köpa en dvd med Henrik Schyffert, kolla på Raw comedy club på Kanal 5, läsa Soran Ismails blogg... Men då, 1995, fick man endast tillträde till ståuppkomikens heliga rum en gång i veckan när Släng dig i brunnens da-ta-da-da-signaturmelodi drog igång.


Trots att jag länge velat besöka Norra Brunn och kolla på lite standup comedy har det ännu inte blivit av. Men nu kan jag inte hålla mig längre. I kväll blir det nämligen 1995 all over again: Peter Wahlbeck står på scen. Andra komiker under kvällen är Pontus Enhörning och Khalid Geire. Det kan väl vara värt 120 spänn för en ståplats i baren.

Av utomjording - 2 februari 2011 23:45

Ska han skriva ännu ett boaormslångt inlägg? Nej, nej, oroa er inte. Det här blir snokkort. Jag tänkte bara dela en observation från spelet haxball, där folk från alla möjliga länder spelar med eller mot varandra.


Samtidigt som jag spelar brukar jag ibland ha ett fönster med Google translate öppet. Detta för att ta reda på vad till exempel polackerna säger i spelets chattfunktion. Det är ganska spännande. När de råkar släppa in ett mål undslipper de sig ofta ett "kurwa", och vad det betyder kan ni ta reda på här om ni vågar.

Av utomjording - 1 februari 2011 09:00

God morgon, kära bloggläsare! Jag tänkte att jag skulle ägna några ord åt statistik och besökssiffror. Inte utan viss stolthet noterar jag att januari blev en månad med ovanligt många unika besökare på utomjording talar ut. Närmare bestämt 289 stycken, vilket inte är så mycket i jämförelse med andra bloggar men i jämförelse med de normala besökssiffrorna för den här bloggen är det en klar uppgång.


En vanlig dag brukar antalet unika besökare inte överstiga 5-10 stycken, men i går hade jag till exempel inte mindre än 37 besökare. Det var just i slutet av månaden som besökssiffrorna sköt i höjden. Så här såg utvecklingen ut de sista veckorna:


20 januari: 8 besökare

21 januari: 14 besökare

22 januari: 8 besökare

23 januari: 7 besökare

24 januari: 19 besökare

25 januari: 7 besökare

26 januari: 13 besökare

27 januari: 19 besökare

28 januari: 86 (!) besökare

29 januari: 27 besökare

30 januari: 33 besökare

31 januari: 37 besökare


Vad hände på bloggen den 28 januari som var så spännande att 86 personer tog sig en titt, kan man fråga sig? Jag skrev inget nytt inlägg den dagen, däremot pågick en diskussion i kommentarsfältet till ett inlägg om Hanna Hellquist skrivet den 26 januari. Men jag är skeptisk till att diskussionen om huruvida programledaren för "Jakten på lyckan" i SVT är "superkass" eller "briljant" var så intressant att den lockade 86 personer.


Det förhållandevis frekventa bloggandet i slutet av månaden kan vara en delförklaring. Jag skrev fyra inlägg på tre dagar, och bloggar som uppdateras ofta får ju många besökare, eller hur? Men det räcker inte för att förklara denna peak med 86 besökare den 28 januari.


När jag loggar in på min sida på Bloggplatsen finns en flik som heter "Trafikkällor". Där kan man se varifrån mina bloggbesökare kommer. En lista med länkar visar vilka sidor som slussade folk vidare till min blogg i dag, i går, senaste veckan och senaste månaden.


Efter att ha klickat på ett antal av dessa länkar kan jag konstatera att mitt inlägg om John Cleese och "Humorens Beatles" den 12 januari verkar ha gjort succé. Många har googlat på "humorens" eller "humorens beatles" och på det sättet hamnat på utomjording talar ut. Jag var tydligen inte ensam om att reagera på den brittiske komikerns märkliga stavning av svenska ord i turnéannonsen.


Faktiskt är det så att min blogg hamnar högst upp bland Googles sökresultat om man googlar på "humorens" eller "humorens beatles". Så sent som i dag hittade tre personer till bloggen tack vare John Cleese.


Jag kanske skulle se om det finns några intressanta stavfel i annonserna för Jerry Seinfelds show i Globen...

Omröstning

Är blogg det nya twitter?
 Ja
 Nej
 Kanske

Fråga mig

26 besvarade frågor

Mina låtar

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se