Senaste inläggen

Av utomjording - 26 januari 2011 03:15

I mitt hissande och dissande av kända personer har turen nu kommit till Hanna Hellquist, krönikör, radiopratare och nu senast programledare för Jakten på lyckan i SVT. Henne gillar jag skarpt. Äntligen en programledare i tv som inte uppför sig som en programledare i tv!


Hanna Hellquist kör runt i en skruttig Volvo, drar sig inte för att spotta ut snuset mitt under en intervju och fyrar av svordomar på löpande band när hon håller på att dratta på ändan på en isfläck eller får problem med att fickparkera bilen. Kort sagt är hon så långt ifrån en lismande programledare som väljer perfektion framför personlighet man kan komma.


- It's not centrallås on this car, I have to lock it up from the other side, säger Hanna Hellquist till Barbara Ehrenreich och tar med författaren på en Volvotur genom Stockholm.


Jakten på lyckan är alltså ett program som inte bör missas. Jag kan också rekommendera Hanna Hellquists krönikor som ofta är en briljant mix av komedi och tragedi. Lämpligt nog finns alla krönikor samlade på en blogg, så det är bara att läsa!

Av utomjording - 25 januari 2011 15:30

Marcus Birro hämtar en ryggsäck åt en rullstolsburen flicka, inser att han blivit lurad när flickan reser sig upp, skyndar iväg när han ser några män med östeuropeiskt utseende komma i hans riktning, skriver en krönika om att han tappat tron på mänskligheten och slutar twittra när folk kritiserar honom för främlingsfientliga inslag i samma krönika.


Några dagar efteråt avslöjas det att Birro inte alls var på väg att bli rånad av östeuropeiska män, eller vad han nu fruktade, det framgår nämligen inte av krönikan. Däremot hade han råkat kliva rakt in i en tv-inspelning av det nya dolda kameran-programmet "Varning för barn" som ska sändas på TV3.


Kanske borde jag inte ha skrivit det här blogginlägget. Om poeten Birro får syn på det tappar han väl tron på bloggosfären och slutar använda internet i protest.

Av utomjording - 24 januari 2011 23:45

Jag vill härmed efterlysa vokaler i svordomar. De har en förmåga att gå och gömma sig, de små rackarna. Eller mer troligt: någon har kidnappat dem!


Några exempel från Aftonbladets artikel där Erik Edman sågar sitt Helsingborg vid fotknölarna:


– Vi är j-vligt snett på det.


– Mycket, men man kan f-n inte acceptera att någon till exempel slår en passning med studs på en sträcka av tio meter.


Vad är detta? Kom igen, ingen kommer att sätta kaffet i vrångstrupen om en tidning dristar sig till att skriva så hemska svordomar som "jävligt" och "fan". Det är 2011, inte 1911. Vi bor i Sverige, inte i US *beep* A.

Av utomjording - 24 januari 2011 05:00

Karl Pilkington. Kände att jag bara måste blogga om honom. Han är Storbritanniens roligaste man (och en idiot) enligt Ricky Gervais. Han är också huvudperson i humor- och reseserien "En idiot på resa" som nyligen har börjat sändas på SVT.


Själv verkar han inte vara medveten om att det han säger och gör är roligt, men roligt är just vad det är. I första avsnittet dissar han Kinesiska muren och allt annat som han tycker är konstigt eller överskattat i Kina. Missa inte heller prologen som är ett samtal mellan Karl Pilkington och seriens producenter Ricky Gervais och Stephen Merchant.


När jag googlade på denne man hittade jag bland annat en intervju som Sydsvenskan gjorde 2007. Perfekt att läsa om man, efter att ha sett "En idiot på resa", är nyfiken på vem Karl Pilkington egentligen är. Och apropå att vara en idiot har artikeln en rejäl twist på slutet, där Karl berättar om hur det är att umgås med Ricky Gervais:


– Många tror säkert att det måste vara fantastiskt att ha Ricky som en av sina bästa vänner. Men vad de inte ser är att han är lika hyperaktiv som ett barn som ätit för många kolor. När man umgås med honom är det lite som att ta hand om ett handikappat barn som upptar all din tid.

Av utomjording - 22 januari 2011 03:15

Usch, blä, fy :x det där kan inte vara gott.

Fan va äckligt.

Man blir ju inte go och glad längre.

Blä.


Folket har talat, eller? Fast man ska nog inte dra för stora växlar på vad gnällspikar i Dagens Medias kommentarsfält skriver om saker och ting. I det här fallet handlar det om den nya kexchoklad-smaken: Kexchoklad blåbär.


Själv har jag ännu inte testat denna nymodighet, men det är tydligen så att kexchokladen med mörk choklad nu försvinner. I dess ställe kommer blåbärschokladen.


– Konsumenterna är ganska konservativa kring kexchoklad, därför har vi varit försiktiga med nya smaker. Men nu har vi börjat märka ett intresse för nyheter och tycker att en ny smak är ett bra sätt att vitalisera varumärket, säger Nina Ekberg, segmentansvarig på Cloetta.


Någon som har testat denna fusion av bär och choklad?

Av utomjording - 20 januari 2011 23:45

Jag visste det! Att det var något skumt med det där vitaminvattnet alltså. Från dagens Expressen:


Coca-Cola marknadsför sitt vitaminvatten som hälsodryck. Men nu har den engelska reklamnämnden förbjudit företaget att använda ordet "näringsrik" i reklamen. Drycken innehåller närmligen 5 teskedar socker per flaska. Vitamin water säljs även i Sverige och finns i fem olika varianter med namn som anspelar på att det är hälsosamt.


Sockervatten kanske vore ett mer passande namn. Vill man dricka vitaminvatten är det bättre att köpa brustabletter och lösa upp i vanligt kranvatten. Billigare, godare och sannolikt också mer hälsosamt än det smaklösa vatten som Coca-Cola kränger.

Av utomjording - 17 januari 2011 08:30

På tal om nya ord, som jag skrivit om tidigare, kanske "uddis" kommer med i nyordslistan för 2011? Dn.se har något som de kallar för "veckans uddis" - en lista med de märkligaste utrikesnyheterna som publicerats på sajten under veckan.


Bland uddisar om råttbett i penis, klantiga tjuvar och byxlösa på Manhattan fastnade jag särskilt för nyheten om den belgiske skådespelaren som uppmanar sina landsmän att inte raka sig förrän Belgiens segdragna regeringskris är över.


Jag föreställer mig hur Belgien kommer att bli ett land av skäggmumrikar som går runt och mumlar om att regeringskrisen måste få ett slut. Nu med detsamma, och därmed basta! Jag tänker på hur rakhyvels- och raklödderförsäljningen kommer att sjunka som en sten. Gillette kanske rentav får lägga ner sitt Belgienkontor.


Slutspelsskägg kallas det inom idrotten. Tentaskägg på högskolan. Beslutet att inte raka sig bidrar till lagandan och förknippas av många med vidskeplighet, kan man läsa på Wikipedia. En trevlig liten tradition som kanske borde anammas vid fler tillfällen. Vad tror ni om följande skägg?

- Gymskägg. Att inte raka sig förrän man genomfört veckans träningspass.

- Rulltrappeskägg. Att inte raka sig förrän samtliga rulltrappor man passerar en vanlig dag fungerar som de ska.

- Haxballskägg. Att inte raka sig förrän man spöat skiten ur några polacker.

- Forumskägg. Att inte raka sig förrän man blivit utsedd till årets forumit alternativt årets spammare.

Av utomjording - 12 januari 2011 03:30

Jag har undrat ett tag nu vem det egentligen är som gör John Cleeses svenska turnéaffischer och annonser. En norrman kanske, eller sitter Cleese själv med Google translate och knåpar ihop dem?


Framför allt är det ordet "humor" i bestämd form som aldrig blir rätt. Inte ens när texten, som i den här annonsen, uppges vara citat från recensioner i Expressen och Aftonbladet.


 


Men vad vet jag, det kanske är just humor.

Omröstning

Är blogg det nya twitter?
 Ja
 Nej
 Kanske

Fråga mig

26 besvarade frågor

Mina låtar

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se