Senaste inläggen

Av utomjording - 18 februari 2011 11:45

Den som spar, han har - ett uttryck som kan appliceras på allt från lördagsgodis till tv-serier. Själv har jag fortfarande inte sett det femte avsnittet av "En idiot på resa" trots att det sändes på SVT i går kväll och troligen lades upp på SVT Play ännu tidigare än så. Och jag ska nog suga på den karamellen en stund till. Karl Pilkington och hans bravader kan få underhålla mig i kväll. Vad tycker ni om det femte avsnittet, där Karl enligt avsnittsinformationen skickas till Egypten och får se pyramiderna?

Av utomjording - 16 februari 2011 09:00

Läsplattan iPad är i ropet just nu och det ska laddas ner appar till höger och vänster. Och det är väl helt okej. För min del får folk gärna lägga hela sin månadslön på appar om de känner för det. Men vad jag inte förstår är varför statsminister Fredrik Reinfeldt deltar i marknadsföringen av Expressens app? En marknadsföring som visserligen är förklädd till en nyhetsartikel skriven av en av tidningens mest profilerade reportrar (också det ganska märkligt).


Jag tror att vi om några år kommer att se tillbaka på 2011 med ett snett leende. Det var året när vi var så blåögt fascinerade av läsplattor och appar att till och med statsministern fyrade av sitt mest bländande leende och gjorde reklam för skiten.

Av utomjording - 15 februari 2011 21:45

Coca-Colas sägenomspunna recept sägs ha läckt ut. Detta recept som är så hemligt att enbart två personer åt gången vet hur man ska blanda ingredienserna.

– De två personerna reser aldrig med samma plan ifall något skulle krascha, receptet förs vidare med en hemlig ritual och förvaras i ett bankvalv, säger historikern Mark Pendergrast enligt Aftonbladet.


 


Men nu har det alltså läckt ut, eller? Den som tvivlar på att receptet är det rätta kan ju alltid testa den saken genom att blanda ihop de påstådda ingredienserna: 


Vätska från Coca: 1 centiliter. 

Citronsyra: 9 centiliter. 

Koffein: 3 centiliter.

Socker: 30 (oklar massa)

Vatten: 9 liter.

Limejuice: 1,8 liter.

Vanilj: 3 centiliter.

Karamell: 4 centiliter.

Den hemliga smaktillsatsen 7X:

Alkohol: 2 deciliter.

Apelsinessens: 20 droppar.

Citronessens: 30 droppar.

Muskotessens: 10 droppar.

Koriander: 5 droppar.

Neroliolja: 10 droppar.

Kanel: 10 droppar.


Alkohol känns väl som den skummaste ingrediensen. I och för sig bara två deciliter som blandas ut med en väldig massa vatten, limejuice och annat. Det här är också chockerande: Coca-Cola innehåller vanilj. All Coca-Cola är alltså Vanilla Coke, hemska tanke!

Av utomjording - 14 februari 2011 10:00

                                

Av utomjording - 13 februari 2011 11:30

Jag har aldrig läst och kommer troligen aldrig att läsa en bok av Camilla Läckberg. När en av Sveriges mest lästa författare ger prov på en så bottenlöst dålig läsförståelse som när hon kritiserar Bengt Ohlssons senaste krönika för att vara "en vedervärdig spya" mot henne, då finns det verkligen inget skäl att tro att hennes böcker är någonting att ha. Vad Bengt Ohlsson gör i sin krönika är ju rena motsatsen. Han tar Camilla Läckberg som ett exempel på en författare som många omkring honom dissar reflexmässigt. Sedan berättar han om en författare, Ed McBain, som han själv gillar trots att många avfärdar dennes böcker.


Min slutsats: Bengt Ohlsson anser att även böcker som har brister och som många kritiserar kan vara läsvärda.

Camilla Läckbergs slutsats: Bengt Ohlsson hatar mig!


Okej, jag kan förstå om Camilla Läckberg känner sig påhoppad när det står i en krönika i en av Sveriges största dagstidningar att hon skriver "bottenlöst illa" och att krönikören aldrig hört någon säga ett gott ord om hennes böcker. Då är det lätt hänt att reptilhjärnan går i försvarsställning. Men en person som kallar sig själv författare bör kunna se när en text rör sig mellan flera nivåer och att andemeningen kan vara en annan än den omedelbart synliga.

Av utomjording - 13 februari 2011 09:00

Ett klipp från en riksdagsdebatt har väckt viss munterhet på diverse forum och bloggar. Vissa menar att SD nu visar hur inkompetenta de är som riksdagsledamöter. Tvärtom, säger jag! Äntligen får vi veta sanningen, den som etablissemanget inom politiken och media mörkat, om hur fruktansvärt undervärderad den svenska kronan är gentemot euron. 400 000 euro motsvarar

40 000 miljarder kronor!!!Av utomjording - 12 februari 2011 21:45

Jag tycker det är alldeles utmärkt med hundar. Varje gång jag är på dåligt humör går jag ut och sparkar en hund. Kanske någon tycker att jag är lite grym när jag säger att det är skönt att känna hur foten träffar en mjuk hundkropp. Men jag blir fullkomligt lugn efteråt - och det är ju mycket bättre än om man skulle ge sig på fru och barn. Jag är säker på att världen skulle vara mycket bättre om folk använde den här metoden. Vi skulle bli vänligare mot varandra och komma att leva i ett lyckligare samhälle. Ja, man kan undra om inte världen skulle slippa många krig och olyckor om världens statsmän sparkade en hund då och då.

Av utomjording - 10 februari 2011 09:00

Kan det här vara dagens bästa nyhet?

Öl är inte bara gott, utan även hälsosamt.

Dubbelkolla nu inte denna fakta. Skål!

Omröstning

Är blogg det nya twitter?
 Ja
 Nej
 Kanske

Fråga mig

26 besvarade frågor

Mina låtar

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se